As the world falls down

Hij wist het. Eens zou ze breken. De vraag was alleen wanneer. Hoeveel zou er nog kunnen gebeuren en hoeveel zou ze nog kunnen verdragen, voordat ze tot het besef ging komen dat haar leven dat om haar heen was gegroeid, niet bij haar paste. Veel was door haar eigen keuzes bepaald. Keuzes om het leven te vormen zoals ze het hebben wilde. Maar sommige keuzes pakten anders uit of gaven niet de verwachte voldoening. Ze wrong zich van jongs af aan in allerlei bochten om in de ideaalbeelden te passen. Ideaalbeelden die ze grotendeels zelf had vormgegeven. Ergens moest ze gaan ontdekken dat ze het zichzelf onmogelijk maakte. Dat ze dit niet vol kon houden. Tegenslagen en onvervulde verwachtingen bleven zich opstapelen. Ze raakte kwijt wie ze echt wilde zijn, maar wist wel dat dit het niet was. Hij zag haar ermee worstelen, van een afstand.

Bij hun eerste contact was er voor hem direct meer gaan spelen. Hij liet niets blijken. Ze hadden beiden eigen levens en hij dacht niet dat zij hetzelfde voor hem voelde. Pas op het moment dat zij een stap in zijn richting zette, bleek dat er wederzijds iets was. Het contact werd direct intens. Ze hadden dezelfde doelen, maar andere wegen bewandeld om ze te bereiken, waarin beiden niet volledig succesvol waren. Juist het gevoel van verbondenheid was voor beiden een gemis wat ze bij elkaar leken te vinden. Uiteindelijk hield zij echter vast aan de keuzes die ze had gemaakt, het leven dat ze al had. Hij trok zich terug. Hij kon niet anders. Haar vasthoudendheid was juist een van haar charmes. Hij was door haar gegrepen.

Hij zou er voor haar zijn. Hij had gezegd dat hij jaren op haar zou wachten. Zo’n eenvoudig zinnetje, het leek zo weinig zeggend, maar had een enorme impact gehad. Het was een stilzwijgende verbintenis, slechts door een klein gebaar van haar volledig levend te maken. De vraag was alleen wanneer.

David Bowie – As the world falls down

13/03/10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s