Eerste risicovolle ontdekkingstocht

Zoals een goede baby betaamd ben je nieuwsgierig naar alles. Inmiddels rol je in no-time van je rug naar je buik. Met je handen draai je jezelf zo alle kanten op. Maar vooruit komen, ho maar. Soms ga je wel achteruit, maar dat heb je dan zelf niet eens door. Het is voor mama nog wel even makkelijk zo. Een beetje opletten is voldoende en jij vermaakt je opperbest.

Het op je buik rollen heb je ook in je bedje al ontdekt. De slaapzak draait dan echter maar ten dele met je mee en dat ligt dan niet zo lekker. Het lukt je niet om weer op je rug te komen. Dus dan komt mama weer. Meestal is een keer terugdraaien voldoende. Daarna komt er nog wat gepruttel en val je in slaap.

Het gepruttel bleef deze keer echter wel wat langer doorgaan en werd toch wel wat heftiger. Het was wel duidelijk een ander geluidje dan het ‘ik wil niet meer op mijn buik liggen’ zeurtje. Toch maar weer even kijken. En daar was je, met je kin over de ledikantrand en je handjes stevig hoog vast aan de spijltjes. Je had je jezelf omhoog getrokken, maar kon niet meer omlaag komen. Mama schrok toch een beetje.

Nog diezelfde avond ging de bodem van je ledikant omlaag. Ik had wel verwacht dat ik opeens verbaasd zou worden door jouw nieuwe vaardigheden. Een eerste schrikreactie bij je bedje had ik echter niet verwacht. Maar zo gaan er vast nog vele verbazende momenten volgen de komende tijd.

2 gedachtes over “Eerste risicovolle ontdekkingstocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.