Intense stilte

Buiten heerst

Buiten heerst een intense stilte, maar in zijn hoofd razen gedachten die hem dwingen op dit late uur de deur open te doen. Hij moet haar zoeken. Ze is al twee uur weg. Zo weglopen is niets voor haar. Dat realiseerde hij zich op dat moment ook wel, maar hij kon het toen niet opbrengen om achter haar aan te gaan. Wat had hij moeten zeggen? Hij moest nadenken. Hij had haar al lang terug verwacht. Inmiddels is het zelfs al donker geworden.

Dit paste niet bij een heerlijke vakantie in Frankrijk. In het prachtige afgelegen huisje zouden ze twee weken gaan genieten. Verder helemaal niets. Geen druk van wat dan ook. Op deze tweede avond, toen ze een aperitiefje dronken, kwam zij met de K-vraag. Eigenlijk was hij niet eens verbaasd geweest. Het onderwerp zat er wel aan te komen. Hij had het echter prima kunnen ontwijken, zowel in gesprekken als in zijn hoofd. Tot twee uur geleden.

Weg was de ontspannen vakantiestemming. Ze wilde een kind. Ze wilde niet meer wachten. Zij had ook wel aangevoeld dat het een lastig onderwerp was. In al die tijd samen kwam het nooit ter sprake. Dat op zich was toch al vreemd. Haar leek dit juist een mooie gelegenheid het er over te hebben.

Er viel een lange stilte. Hoe langer het duurde , hoe meer de spanning toenam. Ze keek hem vragend aan, duidelijk wachtend op een reactie. Toen die niet kwam keek ze weg. Niets zeggen was ook een antwoord. Nog een paar minuten later stond ze op ging ze de deur uit.

Hij staat buiten. Waar gaat hij beginnen? Ze heeft niets meegenomen, dus ver kan ze toch niet gekomen zijn? Hij begint te lopen. Na een uurtje beseft hij dat hij het niet slim heeft aangepakt. Hij loopt rondjes en heeft geen idee hoe de wegen lopen. Hij moet terug, de auto heeft tenminste een navigatie systeem.

Terug bij het huisje ziet hij haar in de tuin zitten. In kleermakerszit met haar hoofd naar beneden treft hij haar aan. Op schoot heeft ze een spinnend jong katje dat ze zonder opkijken blijft aaien.
‘Lief hè?’ zegt ze met nog duidelijk trillende stem.
‘Ja, jij ook.’ Hij gaat naast haar zitten en slaat zijn arm om haar heen.


Geschreven voor de schrijfwedstrijd van Eigentijd.

Schrijf een spannend vakantieverhaal van maximaal 500 woorden. De eerste zin van het verhaal is ook de eerste zin van het nieuwe boek van Carry Slee en luidt: ‘Buiten heerst een intense stilte, maar in zijn hoofd razen gedachten die hem dwingen op dit late uur de deur open te doen.’
~ Maar helaas niet gewonnen! ~

2 gedachtes over “Intense stilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.