Met opzet aangereden

foto1foto2

 

 

 

 

 
Gisteren, zaterdag, was een hele zonnige dag en voor het eerst weer bijzonder warm. Wat doe je dan als je in Den Haag woont? Dan ga je ’s middags naar Florentia om een ijsje te eten. We waren benieuwd hoe onze 2,5 jarige jongen dat zou vinden. Zijn eerste likje ijs kreeg hij daar ook en daarna zijn we er meerdere keren geweest. De hele winter echter niet meer.

Hij stapte zelf naar binnen en wachtte netjes met ons in de rij. Dat wachten was maar even leuk en toen werd er een klein aquarium gespot. Met moeite kregen we hem weer naar de toonbank; ‘ijs, ijsje!’ Normaal zou dat een prima afleiding van alles zijn, nu werkte het maar matig. Het was al snel weer goed toen hij buiten, tussen papa en mama in, op een eigen stoel zat en lepeltjes aardbeienijs kreeg. Likken van de hoorntjes van papa en mama was minder interessant; veel te koud aan je tanden en het schoot niet op.

Daarna gingen we een stukje lopen en winkeltjes bekijken in de Prinsestraat.
‘Ik wil rode jas, ik wil niet oranje jas. Oranje jas moet uit!’
De rode winterjas was thuis gebleven en de oranje zomerjas was hartstikke leuk, vonden wij. Nog een paar meter discussie over de jas en een welkome afleiding kwam in beeld; een draaiorgel met paard ervoor. Aandachtig stond hij te luisteren en met hulp van mama deed hij zelf een munt in het bakje. Daarna moest het paard nog even geaaid worden. Mama werd er even emotioneel van. Dit was een bijzonder geluksmomentje.

We moesten terug naar de auto, want de betaalde parkeertijd liep af. We kwamen zelden meer in de binnenstad, dus een kleine omweg naar huis leek een goed plan. Zo reden we niet veel later de Denneweg in. Een prachtige winkelstraat met veel restaurantjes. We stonden echter meteen vast. Twee auto’s voor ons stond een grote Porsche stil. Rechts op de stoep stond een kleine vrachtwagen met open klep. De laatste meubels voor een verhuizing werden ingeladen. Na even wachten stapte papa uit om te kijken.

Voor de Porsche stond een scooter en inmiddels ook wat fietsers en ander publiek. De scooter had voorrang moeten krijgen. Doordat de Porsche om de vrachtwagen heen had willen rijden, stonden ze recht tegenover elkaar. De scooter bleef staan. De Porsche moest achteruit. De Porsche ging echter niet achteruit en bleef staan, reed zelfs nog iets naar voren tegen een stilstaande fietser aan. Het was nog gemoedelijk, toen. Papa riep ook wat en bleef buiten de auto staan. Inmiddels stond er ook al een rij auto’s achter ons. De Porsche deed niets. Papa was na vijf minuten het ego-gedrag van de Porscherijder zat en ging verhaal halen. De man wuifde arrogant dat hij bleef staan. De scooter en wat fietsers die voorrang hadden, bleven ook staan.

De verhuiswagen was inmiddels klaar. Papa sprong de auto weer in om rechts over de stoep de Porsche te passeren, achter de verhuiswagen aan. Dat liet de Porsche niet op zich zitten en stuurde naar rechts, want de scooter stond ook nog steeds voor hem. Het was niet hard, maar het was wel raak. We stonden stil. Papa werd boos. De omstanders wellicht nog wel meer. Inmiddels waren er ook andere automobilisten uitgestapt. De Porsche moest achteruit, anders zou er schade gaan ontstaan. Dat werd ook door omstanders herhaald toen gevraagd werd waarom wij niet wegreden. Papa maakte een aantal foto’s van de auto en bestuurder. Die bleef stoïcijns zitten. Papa belde 112. De politie werd gewaarschuwd, maar er kon niet aangegeven worden of ze zouden komen. Daar hadden we dus niets aan.

Twee andere heren gingen zich er ondertussen in mengen. Eentje aan de bestuurderskant en eentje aan de bijrijderszijde van de Porsche. Na wat getik op de raampjes gingen ze open. Duidelijke taal werd er naar binnen geroepen.
‘Dan kan je wel in een Porsche rijden,…’ zag en hoorde ik aan de bijrijderszijde. Onze deur stond open en de kleine man achterin luisterde met open mond.
‘Wij gaan een stukje wandelen,’ riep ik naar papa terwijl ik de Maxi-Cosi riempjes los maakte. We waren pas een paar stappen van de auto toen er beweging in kwam. Inmiddels werden zowel van rechts als links wat bedreigingen bij de Porsche naar binnen gegooid. De Porsche reed iets naar achteren. Papa stapte in, reed door en zette de auto meteen weer links op de stoep. Er was plek genoeg voor de Porsche om daar ook te stoppen en de ontstane file te laten doorrijden, maar nee, de Porsche gaf gas en reed door. Wij stonden op de stoep te kijken tot we konden oversteken naar papa. Zag ik dat nou goed? De man die ‘Dan kan je wel in een Porsche rijden,…’ had geroepen, reed die nou zelf ook in een Porsche?

Wij stoken over en bij onze auto stond een opstootje aan sympathisanten.
‘Wat een hufter!’ En dat met zo’n kleine jongen erbij,’ werd er gezegd toen ze ons zagen. Een dame keek omlaag en kreeg natuurlijk antwoord:
‘Die Porsche moet achteruit! De Porsche moest achteruit!’
Hij wilde de auto niet meer in. Nee, hij liep gezellig aan mama’s hand op de Denneweg en er waren allemaal mensen die keken, dit was veel te leuk.

Thuis gingen we kijken hoe we elektronisch aangifte konden doen. Dat kon in dit geval niet. Nog even overwogen we naar het politiebureau te gaan, maar dat vonden we al snel teveel gedoe voor een tikkie zonder schade, maar het blijft doorrijden na aanrijding. Toen speelde ik met het idee een blog met de nummerplaat te plaatsen en stevig te gaan twitteren, maar ook dat idee ebde weg.

Wat wel spannend bleef, was hoe de kleine man dit alles bij zou blijven. Vanmorgen zaten we gezellig aan tafel een koekje te eten en vroeg ik hem wat we gisteren gedaan hadden. Ik huiverde om als eerste ‘De Porsche moest achteruit!’ te horen. Ik hoopte op aardbeienijs of het draaiorgel.
‘Gele vis!’ Ja, er was een gele vis in het aquarium in Florentia. Het koekje was door het mini koekiemonster snel weggewerkt. ‘En nu spelen met de rode Porsche!’ Blijkbaar zonder enige associatie.

Een gedachte over “Met opzet aangereden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.